10 липня 2020 р. у Кременецькому краєзнавчому музеї відбувся майстер-клас з приготування унікальної автентичної страви «Кременецький вишневий борщ». Цей кулінарний захід за словами директора музею Андрія Левчук покликаний привернути увагу до багатої української культурної спадщини. Сьогодні музей працює над створенням автентичного меню локальних страв, і на цьому майстер-класі демонструється вже друга страва. Першою ж загальновідомою кременецькою стравою є гречані вареники, які вже сьогодні без сумніву можна рахувати місцевим брендом. Наукові співробітники музею сьогодні опрацьовують біля двох сотень місцевих рецептів, що в свою чергу обіцяє майбутнім гостям краю багато цікавих та унікальних страв, які здавна готувалися в кременецьких родинах.

Андрій Левчук планує створити при музейній установі «Гастрономічну комісію», яка окрім формування та популяризації меню автентичних локальних страв для туристичного бізнесу буде також слідкувати за дотриманням давньої рецептури в акредитованих закладах харчування кременецького краю.

До Вашої уваги рецепт музею:

КРЕМЕНЕЦЬКИЙ ВИШНЕВИЙ БОРЩ

Свині реберця 500 г на 5-ти літрову каструлю, та ¼ півня.
Бадилля петрушки, 2-3 цибулина перев’язуються і на малому вогні 1,5-2 год вариться підсолений бульйон. Додаємо молоду картоплю по об’єму як 2-3 великих картоплини та 1 стакан молодого гороху.

Нарізаємо 12 молодих буряків без гички, пару корінців моркви та петрушки. Шинкуємо середню капусту (1 кг) та додаємо до борщу разом з одним стаканом стиглої вишні. Готуємо зажарку. На столовій ложці смальцю карамелізуємо одну цибулину та додаємо 2 столових ложки борошна.

Все перемішуємо та даємо настоятись. Перед подачею м’ясо ділиться порціями, додається сметана та зелень петрушки.

Під час презентації Кременецького вишневого борщу, Андрій Левчук розповів про те, що коли ви будете смакувати цю страву його рідної кременеччини, Ви зможете відчути як зупиняється час!

 
Джерело: Кременецький краєзнавчий музей 
Хочете отримувати актуальні туристичні новини в месенджер?
Підписуйтеся на наш канал Telegram або Viber!

Коментарі

Залишити коментар

Код