2 вересня, в Івано-Франківську відбувся брифінг із нагоди створення громадської спілки «Дорога смаку Прикарпаття» пише УТК "Компас-тур" з посиланням на gk-press.if.ua .

Ця спілка об’єднає виробників традиційних локальних продуктів, заклади харчування, розміщення та інших суб’єктів туристичного ринку Івано-Франківщини у мережу гастрономічних маршрутів.

Івано-Франківська область має увесь необхідний  потенціал для розвитку етногастрономічного туризму. Але нам бракувало системності, і цей проєкт став саме тим чинником, який її нам дасть. Ми поставили для себе завдання – інтегрувати пропозицію місцевих виробників у систему туристичного ринку“, – розповів начальник управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Олександр Зрайко.

Створення «Дороги смаку Прикарпаття» стало одним із елементів ініціативи проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», спрямованого на розвиток загальнонаціональної мережі етногастрономічних маршрутів «Дороги вина та смаку України».

Юлія Прохода, експерт проєкту, додала, що формування сталих продуктів із високою вартістю є вкрай важливим на Прикарпатті. Адже в регіоні є високе різноманіття смаків, традицій та історичних особливостей.

За словами виробників та експертів, втілення цього проєкту в життя сприятиме збільшенню кількості туристів у регіоні, підвищенню попиту на місцеву продукцію та економічній “реанімації” тих віддалених районів, які перебувають у депресивному стані.

Наші виробники щиро і легко об’єдналися, і тепер буде розвиток для всіх. Має бути так – господарство імені такого-то бджоляра, відоме на весь край, і так у всіх сферах. Будемо возити сюди туристів, щоб вони бачили всю цю екологію – бджілки літають, корови пасуться, їжа готується“, – зазначив Михайло Стовп’юк, підприємець та виробник.

Оксана Клеван із Бойківщини, яка розвиває сільський зелений туризм, також долучилася до проєкту і вважає його чудовою ідеєю. За словами жінки, гастрономічний туризм на Бойківщині зараз активно розвивається, і навіть попри карантин значна кількість людей приїжджала на овечу та козячу ферми, у хату-музей віком 220 років тощо.

Хочете отримувати актуальні туристичні новини в месенджер?
Підписуйтеся на наш канал Telegram або Viber!

Коментарі

Залишити коментар

Код