11 січня у Франківську спробують встановити Рекорд України з приготування найбільшої кількості баношу.
Готувавти популярну гуцульську страву зранку в цей день будуть на Вічевому майдані, а після обіду нею пригощатимуть усіх охочих.
Зварять банош 5 відомих шеф-кухарів: бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Лейбова гора», співвласник ресторану тайської їжі «Tikithai» у Івано-Франківську Дарвін Седеньо, бренд-шеф торгово-розважального комплексу «Панорама PLAZA», шеф і співзасновник ресторації «Маєток» Христина Васильчук, бренд-шеф ресторації ФетрбушАрсен Кропивницький, бренд-шеф мережі «23 ресторани» Олена Жаботинська, шеф-кухар ресторану «LobsterBar», співвласник суші-бар «TOKIO», шеф-кухар ресторану Wellland Анатолій Ларчев.
«Ми плануємо приготувати одну тонну баношу. Розмішувати страву допомагатимуть Назар Павлів та інші відомі стронгмени. Ми розпочнемо готувати страву зранку, а уже о 15:00 усі охочі зможуть скуштувати наш банош. Важливо також те, що для проведення заходу та встановлення рекорду ми залучаємо меценатів. Тобто кошти з бюджету міста ми не використовуємо», – повідомила директорка КП «Центр розвитку міста і рекреації» Руслана Василюк.
Зафіксувати рекорд до Франківська прибудуть представники Книги рекордів України. Від початку сезону новорічно-різдвяних свят це вже буде третій рекорд.
Четвертим обіцяним рекордом франківської мерії має стати хода за участі чотирьох сотень вифлеємських зірок під час міжнародного фестивалю “Коляда на Майзлях”.
Хочете отримувати актуальні туристичні новини в месенджер? Підписуйтеся на наш канал Telegram або Viber!
Коментарі