Не всім українським фермерам «ковідні карантини» завдали великої шкоди. Однак фермам, які задумувались як туристичні об’єкти, довелось переорієнтуватися на формат продажу реальних продуктів, пише УТК "Компас-тур" посилаючись на SEEDS.

А ще, через карантин довелося більше працювати з інтернет замовленнями. Про це розповів Василь Медведюх, власник сироварні «Молочне ранчо», під час локдаун-конференції «Місцевий економічний розвиток у часи пандемії», яку організував проєкт CowBoyky: Український Дикий Захід.

«Молочне ранчо» розташоване в селі Нижня Вовча Старосамбірського району Львівщини.

Першочергово Ранчо задумувалось, як туристичне місце, розповідають в проєкті CowBoyky, але з часом відбулось переорієнтування на формат продажу реальних продуктів. Зокрема через «ковідні карантини».

Однак «Молочне ранчо» коронакриза зачепила не значно, каже Василь Медведюх.

"Нас карантин не дуже зачепив. Корови продовжували давати молоко а люди приїжджали і забирали його. Проблем ми не мали".  

Раніше ми мали невеличку ферму і молоко відправляли на завод. Через карантин довелося більше працювати з інтернет замовленнями», – згадує Василь Медведюх.

«Відверто кажучи, мені карантин навіть допоміг. У той час, коли вперше «закрили» – була робоча сила. Багато знайомих не виїжджали», – додає власник ферми.

Зараз на «Молочному ранчо» працюють переважно сімейним колом, розповідає Василь Медведюх, однак інколи до роботи запрошують ще й односельчан. «В середньому в день на сироварні працює двоє людей. Плюс на фермі, де корови, працюють ще двоє робітників», – каже фермер з Львівщини.

Поки на фермі молока не багато, але з весни на ранчо збираються серйозно взятися за виготовлення твердих сирів. Для цього будуть встановлювати спеціальну  камеру для зберігання.

"Ми зараз пробуємо виробляти тверді сири. Але поки що ми не маємо таких об’ємів молока. З березня його буде значно  більше".

Зробити сир – то не є проблема. Його треба зберегти, щоб він вистоявся. В першу чергу ми хочемо встановити камеру для зберігання сиру. Думаю, що до квітня я її закінчу», – ділиться планами Василь Медведюх.

 

Хочете отримувати актуальні туристичні новини в месенджер?
Підписуйтеся на наш канал Telegram або Viber!

Коментарі

Залишити коментар

Код