Рецепти традиційних українських зігріваючих напоїв
Осінь вже остаточно оселилась на вулицях українських міст і принесла з собою перші похолодання. Тож час одягати теплі речі і діставати ковдри, аби зігрітись.
Готуємо в походіЯкщо Ви вирішили з компанією вибратися у ліс, на річку чи навіть на дачу, Вам знадобляться рецепти для кухні на природі від Компанії „ПАВЛІВ & К°”
Суп картопляний зі свіжим м'ясом.
Зварити м'ясний бульйон. Очищену цибулю нарізати, підсмажити на маслі або жирі, знятому з бульйону. Нарізану картоплю разом з підсмаженою цибулею покласти в киплячий бульйон, додати сіль, лавровий лист, перець і варити 25-30 хв. Картопляний суп можна варити не тільки на м'ясному, а й на рибному бульйоні. На 1,5 кг м'яса - 3 кг картоплі, 0,5 кг цибулі, 6 столових ложок олії...
З ложкою по Україні: страв, які варто спробуватиУкраїнська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і страви, запозичені в інших народів. Деякі з них настільки прижилися, що стали вважатися традиційними і споконвічно українськими, хоча мають далеко не українське походження. Давайте докладніше вивчимо певні ласощі, які в достатку можна зустріти на нашому столі.
Банош – частина гуцульської душі
Банош як і бринзу споконвіку готують виключно чоловіки, бо вівчарство і все, що з ним зв’язано, — справа чоловіча. Гуцули кажуть: те, що подають в ресторанах або барах, те, що готують вдома на плиті, називати баношем гріх. Бо ж справжній банош готують на вогні, щоб димом пропах і вогню набрався.
Плов зі свининою
Плов — страва східних кухонь з рису. Традиційно плов готується в основному для середньоазіатських кочівників у металевому казані (в той час як кавказькі і слов'янські хлібороби свої страви готували в керамічному посуді — горщиках).
Уха на вогні
Традиційна уха – це прозорий, трохи в’язкий, концентрований відвар з риби. Уха повинна варитися у відкритому посуді, що не окисляється, без кришки, на невеликому або помірному вогні, у жодному разі не допускаючи бурхливого кипіння.
солянки з копченостями
Солянка - це не те блюдо, в якому слід шукати ніжного поєднання смаків. Цей ситний наваристий, гострий і трохи кислуватий суп - ідеальне блюдо для живильного меню в холодну пору року. Класичною основою для солянки є копченості, тому ми зупинимося на рецептах страви з їх використанням.
ШАШЛИК З БАРАНИНИ
Шашли́к — м'ясо, смажене на деревному вугіллі, зазвичай з баранини, одна з найдавніших страв у світі. Окрім баранини, шашлики роблять з свинини, телятини, курятини, риби та ін.